Reguli pentru alti participanti la trafic

Art. 63. – Conducatorii de vehicule care circula pe banda situata lânga marginea partii carosabile au obligatia sa permita vehiculelor care efectueaza transport public de persoane sa reintre în trafic din statiile prevazute cu alveole.
Art. 64. – Pentru a circula pe drumurile publice bicicletele si ciclomotoarele trebuie sa fie echipate cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente.
Art. 65. – (1) Vehiculele cu tractiune animala, animalele de povara, de tractiune sau calarie, precum si animalele izolate sau în turma nu pot fi conduse pe drumurile nationale, în municipii si orase, precum si pe drumurile la începutul carora exista indicatoare care le interzic accesul.
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) administratorul drumului public este obligat sa amenajeze drumuri laterale destinate circulatiei acestora, potrivit competentelor stabilite prin lege.
(3) Pentru a circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul animalele, vehiculele trase sau împinse cu mâna, animalele de povara, de tractiune sau calarie vor avea câte un conducator, iar vehiculele cu tractiune animala trebuie sa fie echipate si cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente.
Art. 66. – (1) Pietonii sunt obligati sa foloseasca numai trotuarul sau, în lipsa acestuia, sa circule pe partea stânga a drumului, în directia lor de mers, cât mai aproape de marginea partii carosabile, conformându-se regulilor de circulatie.
(2) Sunt asimilate pietonilor persoanele cu handicap locomotor ce se deplaseaza cu vehicule de constructie speciala, precum si cele care folosesc patine sau alte dispozitive cu rotile.
Art. 67. – (1) Conducatorilor de vehicule sau de animale le este interzis sa întrerupa deplasarea coloanelor militare, grupurilor organizate autorizate si a cortegiilor.
(2) Coloanele militare, grupurile organizate autorizate si cortegiile se vor deplasa pe drumurile publice astfel încât sa nu puna în pericol circulatia celorlalti participanti la trafic.