Numerele de inmatriculare sau de inregistrare, cele provizorii si de probe

 

Art. 43. – (1) La înmatriculare, fiecarui autovehicul sau fiecarei remorci i se atribuie un numar de înmatriculare compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti, numarul de ordine si o combinatie de trei litere.
(2) Numarul de înmatriculare al autovehiculelor si remorcilor prevazute la art. 34 este compus din indicativul CD, CO sau TC, dupa caz, si numarul de ordine.
(3) In cazul numarului de înmatriculare temporara, la indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti si numarul de ordine se adauga luna si anul în care expira valabilitatea înmatricularii.
(4) La autorizarea provizorie a circulatiei autovehiculului sau remorcii se atribuie un numar compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti si numarul de ordine.
(5) La înmatricularea pentru probe a autovehiculului sau a remorcii se atribuie un numar compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti, numarul de ordine si înscrisul “PROBE”.
(6) La data înmatricularii, înregistrarii sau autorizarii pentru circulatie se elibereaza si placutele cu numarul atribuit.
Art. 44. – (1) Numarul de înmatriculare, cel provizoriu si de probe se aplica pe placute metalice, având fondul alb reflectorizant si înscrisul cu litere majuscule si cifre arabe, în relief.
(2) Placutele se fixeaza la partea din fata si din spate a autovehiculului, iar la motocicleta, motoreta si remorca, numai la partea din spate, în locurile special destinate.
(3) Pe placuta din spate se aplica ecusonul care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice.
Art. 45. – Indicativele judetelor si al municipiului Bucuresti, alcatuirea numerelor de ordine, formele, dimensiunile, culorile fondului placilor si ale înscrisurilor aplicate, precum si conditiile de calitate sunt stabilite prin standard de stat, potrivit legii.
Art. 46. – Numerele de înregistrare, forma si dimensiunile placutelor cu numere de înregistrare pentru vehiculele apartinând Ministerului Apararii Nationale sau Ministerului de Interne se stabilesc si se atribuie de aceste institutii.