Circulatia in trafic international

 

Art. 224. – (1) Autovehiculele si remorcile înmatriculate în România care circula în trafic international trebuie sa aiba la partea din spate simbolul “RO” de forma ovala, cu dimensiunile de 175/115 mm, si scrisul de culoare neagra pe fond alb, cu dimensiunile de 80/10 mm, plasat în mijlocul simbolului oval.
(2) Autovehiculele si remorcile înmatriculate în strainatate care circula în România trebuie sa poarte în partea din spate simbolul statului în care sunt înmatriculate.
(3) Autovehiculele si remorcile înmatriculate în alte state pot circula pe drumurile publice din România daca îndeplinesc conditiile cerute pentru a fi admise în circulatia internationala numai pentru perioada de valabilitate a asigurarii de raspundere civila (carte verde).
Art. 225. – (1) Permisul de conducere eliberat de autoritatile române este valabil în circulatia internationala pe teritoriul statelor care au aderat la Conventia asupra circulatiei rutiere, încheiata la Viena la 8 noiembrie 1968 si ratificata de România.
(2) Pentru a circula pe teritoriul statelor care nu au aderat la conventia prevazuta la alin. (1), posesorii permiselor de conducere eliberate de autoritatile române trebuie sa aiba si un permis de conducere international, eliberat de Automobil Clubul Român.
(3) Persoanele care domiciliaza în alte state, venite temporar în România, pot conduce autovehicule pe drumurile publice daca poseda permis valabil, eliberat de autoritatea competenta din statul respectiv, dupa modelul stabilit în conventia prevazuta la alin. (1), sau a carui valabilitate este recunoscuta pe baza de reciprocitate.
(4) Persoanele care domiciliaza în alte state, venite temporar în România, care poseda permise de conducere eliberate de autoritatile statelor care nu sunt semnatare ale conventiei prevazute la alin. (1), pot conduce autovehicule numai daca permisele nationale valabile sunt însotite de permise de conducere internationale valabile, eliberate de asociatii afiliate la Federatia Internationala a Automobilului ori la Alianta Internationala de Turism